INOVACIJE U SVETU ESTETSKE MEDICINE

SAMO NA KORAK OD VAS

ESTETIKA

Uzbudljiva oblast estetske medicine je novi trend u savremenoj medicini, koji predstavlja most između lepote i zdravlja. Važna je jer lepota nije samo u mladalačkoj koži. Lepota uključuje potrebu da se osećate dobro i ispod kože, da budete u psiho-fizičkom balansu. Ne možemo zanemariti važnost estetike sa psihosociološke tačke gledišta, posebno kada imamo u vidu da današnje društvo visoko ocenjuje atraktivan izgled. Svi ljudi žele da izgledaju najbolje što mogu i to je univerzalna istina. Klijenti danas zakazujuju estetske tretmane kako bi poboljšali svoj izgled, unapredili samopouzdanje, da bi se bolje osećali u društvu ili da bi povećali šanse za sveukupni napredak.

Estetska medicina obuhvata sve medicinske procedure koje imaju za cilj poboljšanje fizičkog izgleda i zadovoljstva pacijenata, korišćenjem neinvazivnih do minimalno invazivnih kozmetičkih procedura. Specijalnost estetske medicine najbolje se primenjuje od strane specijalista dermatologe i plastične hirurge koji nastoje da ponude usluge koje će odgovoriti na estetske potrebe i želje svojih pacijenata. Neke procedure estetske medicine izvode se pod lokalnom anestezijom, dok neke procedure uopšte ne zahtevaju anesteziju – potpuno su bezbolne.

Botoks je jedan od najpoznatijih tretmana za unapređenje estetike lica na tržištu. Uključuje upotrebu prečišćene verzije botulinum tipa A toksina za smanjenje neželjenih linija i bora na licu, vraćajući koži mlađi izgled i sprečavajući nastanak novih bora.
Injekciona hijaluronska kiselina je vrsta privremenog dermalnog filera. Hijaluronska kiselina se prirodno nalazi u telu, a injektovana u formi filera privlači vodu, što omogućava koži da dobije hidriran izgled. Posledično, bore su manje vidljive, a vaša koža izgleda mlađe, zategnutije i lepše.
SkinBooster je tretman koji se sastoji od mikro-injekcija dermalnog filera koji se implementira u dublje slojeve kože. Hidrira i obnavlja kožu, podstiče stvaranje novog kolagena i elastina na duži rok. Kao rezultat primetićete hidriraniji i čvršći izgled kože, umanjenu vidljivost bora, više sjaja i mladalački izgled kože.
Tretman za podmlađivanje kože koji ne uključuje piling, a pomaže da se izglade fine linije i bore na licu, vratu i telu. Zatezanje se vidi neposredno nakon tretmana, uz dodatnu prednost dugotrajnog zatezanja i podizanja kože, jer se stimulišu ćelije kolagena, što rezultira čvrstom, zategnutom i zdravom kožom.
Tretman za lice plazmom bogatom trombocitima (PRP) je napredni tretman koji je odličan za podmlađivanje kože. Prilikom PRP tretmana koristimo vaše trombocite, koji podstiču proizvodnju kolagena i stimulišu ga da razvije potpuno podmlađivanje lica, umesto da se fokusira samo na određene bore. PRP popunjava izgubljeni volumen obraza, poboljšava ton kože, i čini je glatkom i zategnutom.
Cellular matrix je posebna vrsta plazme bogate trombocitima – lekovitih delova vaše krvi – koja se može koristiti za jačanje ligamenata lica, kao i za poboljšanje hidratacije i sjaja vaše kože. Rezultat – tretirano područje je podmlađeno i osveženo u samo jednom tretmanu.
3D mezoniti lift je inovativan sistem postavljanja elastičnih niti u sve nivoe kože, u svim pravcima. Ova metoda daje odlične rezultate, koji traju do 3 godine (u zavisnosti od tipa kože i starosti pacijenta). 3D mezoniti daje prirodan izgled odmah nakon tretmana, neinvazivan je i dugotrajan.
Cog niti se obično koriste za podizanje obraza. Pomažu u ispravljanju nazolabijalnih bora, podržavaju liniju vilice, smanjuju opuštenost kože vrata, a koriste se i u nosu za bezbednu i efikasnu nehiruršku rinoplastiku. Ove mikroniti pružaju potporu vašoj koži, drže je zategnutom i održavaju mladoliki izgled.
Mezoterapija je inovativna tehnika za podmlađivanje kože i poboljšanje njenog zdravlja i izgleda. Tokom mezoterapije prilagođeni koktel hranljivih materija kao što su hijaluronska kiselina, vitamini, minerali i farmaceutski proizvodi odobreni od strane FDA isporučuje se u donji sloj vaše kože. Vaša koža izgleda podmlađeno, osveženo i regenerisano.
Mezoterapija rešava osnovne uzročnike celulita – neelastično tkivo, poremećaje mikrocirkulacije, zadržavanje vode i oticanje masnih ćelija. Anticelulit mezoterapija je najuspešniji dostupan program lečenja celulita koji daje trajne rezultate.
Hemijski piling može smanjiti ili u potpunosti ukloniti fine linije i bore, akne, ožiljke, neujednačeni ton i druge nesavršenosti kože. Individualnim pristupom dermatolog odlučuje koju vrstu hemikalije će koristiti na kojem području kože. Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana.
PRX-T33 je biorevitalizirajući tretman koji se oslanja na trihlorosirćetnu kiselinu (TCA) i vodonik peroksid. Tretman vraća gustinu kože, pojačava sjaj i poboljšava kvalitet kože. Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana.
Tretmani mikrodermoabrazije koriste minimalno abrazivni instrument za nežno “brušenje” i poliranje kože, uklanjajući deblji, neujednačen spoljašnji sloj i otkrivajući svežu i podmlađenu kožu. Ova vrsta podmlađivanja kože koristi se za lečenje ožiljaka, hiperpigmentacije, oštećenja od sunca i strija.
Intravenska terapija ubrzava apsorpciju vitamina od strane vašeg organizma. Putem infuzije u vaš krvotok unosimo miks hranljivih materija i vitamina, zaobilazeći probavni sistem. Tretman promoviše i vraća vašu prirodnu lepotu, svežinu i blagostanje.
Dermaroler tretman koristi male igle koje podstiču stvaranje novog kolagena i kožnog tkiva za glatku, čvršću i zategnutiju kožu. Dermaroler se uglavnom koristi na regiji lica, vrata i dekoltea, i može tretirati različite ožiljke, bore i proširene pore.
Profhilo je revolucionarni injekcioni tretman za remodeliranje kože koji sadrži jednu od najvećih koncentracija hijaluronske kiseline na tržištu, posebno formulisan za osobe čija koža nema volumen i elastičnost. Poboljšanje kvaliteta vaše kože, kao i efekat podizanja i zatezanja, razvijaju se suptilno tokom nekoliko nedelja nakon tretmana.
Mezolift je mezoterapijski tretman koji dubinski revitalizuje kožu lica, pružajući sve hranljive materije koje su joj potrebne na ciljani način. Mezolift tretman podmlađuje lice, usporava i ispravlja efekte starenja poboljšavajući teksturu, gustinu, hidrataciju i sjaj kože.
Enzimski piling vrši piling kože uklanjanjem površinskog sloja mrtvih ćelija, dok istovremeno neguje novi sloj kože koji ostavlja za sobom. Ovaj tretman pruža odmah vidljive rezultate – nežan je, ali neverovatno efikasan. Podatna, sjajna koža je na dohvat ruke.
Mezoterapijski tretman strija uključuje koktel vitamina i antioksidanata koji se ubrizgavaju u kožu. Ova tehnika stimuliše ćelije kože, podstičući ih da održe ili povrate svoju elastičnost. Rezultat – strije su ublažene i manje vidljive.

DERMATOLOGIJA

Vaša koža bez ijedne reči govori o funkcionisanju i stanju vašeg organizma – i najmanji disbalans u njegovom radu očitaće se na koži. Zdrava koža znak je opšteg zdravlja. Međutim, ako imate utisak da vaša koža izgleda ili se oseća drugačije nego inače, poseta doktoru specijalisti dermatologije može odagnati vaše brige i učiniti da se koža vrati u prvobitno stanje.

Koža kao najveći organ ljudskog tela ima važnu zaštitnu, termoregulišuću i taktilnu ulogu u celokupnom funkcionisanju organizma. Oblast medicine koja je zadužena za održavanje zdravlja kože naziva se dermatologija. Dermatologija se fokusira na proučavanje, istraživanje, dijagnostiku i održavanje zdravlja kože, vlasišta, kose i noktiju. Može vam pomoći da prevaziđete neprijatne kožne promene kao što su akne ili ekcemi, proverava fleke i mladeže na koži, vrši skrining raka kože, leči ekceme ili psorijazu i još mnogo toga. U ordinaciji dr Nikolić vršimo preventivne preglede, dijagnostiku i lečenje svih dermatoloških problema i stanja

VENUS LEGACY

ZATEZANJE I PREOBLIKOVANJE TELA

Venus Legacy uključuje metode zatezanja i preoblikovanja tela koje uklanjaju celulit, višak masnih naslaga, oslobađaju viška kože i konturiraju tretirano područje. Venus Legacy program idealan je dopunski tretman mršavljenju, jer ubrzava ceo proces i olakšava put do željene figure.

Venus Legacy je nehirurški tretman, te je samim tim neinvazivan i bezbolan. Preoblikovaćete vaše telo i izvajati sve njegove delove – ruke, leđa, zadnjicu, stomak i bokove, vrat i bradu, butine.